my music, my cinema, my theatre

my music, my cinema, my theatre

Ιστορίες Τρόμου και Μυστηρίου E-mail
Δελτίο Τύπου
Θέμα: Θεατρική παράσταση με "Ιστορίες Τρόμου και Μυστηρίου" από την Ιαπωνία, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης από την ομάδα Buzz Productions Theater
 
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Η θεατρική ομάδα Buzz Productions Theater
παρουσιάζει το έργο - έρευνα πάνω στην Αφήγηση στο Θέατρο
«Ιστορίες Τρόμου και Μυστηρίου»
βασισμένο σε διηγήματα των
Ριονοσούκε Ακουταγκάβα και Λευκάδιου Χέρν
σε σκηνοθεσία Φίλιππου Φιλίππου

Αίθουσα Black Box
Πρεμιέρα Πέμπτη 6 Μαΐου 2010, στις 21:00

Η ιαπωνική παράδοση είναι γεμάτη από ιστορίες με παράξενα και τρομακτικά πνεύματα ή άλλα όντα, τα οποία είναι πολύ δημοφιλή στην ιαπωνική ζωγραφική, στη λογοτεχνία και το θέατρο. Μερικά από αυτά συναντούμε τόσο στις ιστορίες του Λευκάδιου Χερν (του γεννημένου στη Λευκάδα δημοσιογράφου, συγγραφέα και καθηγητή, που έζησε πολλά χρόνια και πέθανε στην Ιαπωνία), όσο και του σημαντικού Ιάπωνα λογοτέχνη και πατέρα του γιαπωνέζικου φανταστικού διηγήματος Ριανοσούκε Ακουταγκάουα. Αυτή η ιαπωνική κουλτούρα, τα πνεύματα, ο τρόμος, το μυστήριο και το ήθος τους κέντρισαν το ενδιαφέρον της ομάδας Buzz Productions Theater, που προετοίμασε μετά από ένα σεμινάριο με θέμα "την αφήγηση στο θέατρο με αφορμή ιστορίες τρόμου και μυστηρίου", μία παράσταση χρησιμοποιώντας τα διηγήματα: Ριονοσούκε Ακουταγκάβα: Ρασομόν, Σ’ ένα σύδεντρο, Η ιστορία της Κέσα και του Μορίτο, Η πίστη του Ουέι - Σενγκ  (Ρασομόν και άλλα διηγήματα) και Λευκάδιου Χέρν:  Πεθαμένης Μυστικό και  Μουζίνα, Ροκούρο Κούμπι (Καϊνταν, Ιαπωνικές ιστορίες για παράδοξα πράγματα).
Η παράσταση, σε σκηνοθεσία του νέου Κύπριου σκηνοθέτη Φίλιππου Φιλίππου, θα παρουσιάζεται από τις 6 Μαΐου έως 30 Mαΐου 2010 στο ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, Αίθουσα Black Box, από Πέμπτη έως Κυριακή στις 21:00, ενώ θα έχει ήδη προηγηθεί ανοικτό σεμινάριο αφήγησης με το ίδιο θέμα, όπως εκείνο που οδήγησε στη δημιουργία της.
Για την παράσταση και τους στόχους της ομάδας λέει ο σκηνοθέτης Φίλιππος Φιλίππου: "Όλους τους ρόλους, στο σύνολό τους δεκατέσσερις, ερμηνεύουν τρεις ηθοποιοί δια μέσου μάσκας, κάτι που χρησιμοποιείται πάρα πολύ στο Ιαπωνικό θέατρο. Επίσης, δεν μείναμε μόνο στον τρόμο και το μυστήριο, που διαχέονται σε όλα τα κείμενα, αλλά φροντίσαμε να φτάσουμε σε δύο άκρα. Το γέλιο και τον τρόμο. Σκοπός  μας  είναι η ανάπτυξη της αφηγηματικής τεχνοτροπίας στο θέατρο. Με συνεχή δουλειά  ερευνούμε, κάτι που δεν το συναντάμε ευκολα στον ελλαδικό χώρο, προσπαθόντας να μπούμε σε χώρους ανεξερεύνητους και δύσκολους. Θέλουμε να πειραματιστούμε και να βρούμε καινούργιους τρόπους και δρόμους,  που θα οδηγήσουν το θέατρο σε μια άλλη φόρμα με γερές βάσεις και πάνω απ’ όλα μέθοδο".
 
« Ιστορίες Τρόμου και Μυστηρίου»
Δραματολογική Επεξεργασία: Φίλιππος Φιλίππου, Μάνια Μαράτου
Σκηνοθεσία: Φίλιππος Φιλίππου
Διδασκαλία Αφηγηματικών Τεχνικών: Μάνια Μαράτου
Ενδυματολόγος - Σκηνογράφος: Ελευθερία Ζηκίδου
Μουσική: Τάνια Γιαννούλη
Κίνηση: Μάριος Μεττής
Διδασκαλία Μάσκας: Θοδωρής Οικονομίδης
Φωνητική: Αθηνά Τρέβλια
Κατασκευή Μάσκας:     Ελισάβετ Αντάπασση
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ελένη Μολέσκη, Μαρίνα Δημάκη

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Γιώργος Στυλιανόπουλος, Λεονάνδρο Σφοντούρης, Χρήστος Τανταλάκης

Έναρξη: Πέμπτη 6 Μαΐου 2010, στις 21:00

Παραστάσεις: 6 Μαΐου έως 30 Μαΐου 2010
Πέμπτη έως Κυριακή στις 21:00 (Μία παράσταση ανά ημέρα)


Αίθουσα: Black Box
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 30 λεπτά
Εισιτήρια: Κανονικό: 15€,  10€  (φοιτητικό - σπουδαστικό)
(Ισχύουν ατέλειες ΣΕΗ & Σπουδαστών Δραματικών Σχολών, με σειρά προτεραιότητας, εφ’ όσον υπάρχει διαθεσιμότητα)
 
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 13:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 13:00 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Χορηγοί Επικοινωνίας Παράστασης:

Μελωδία FM 99,2
ελculture.gr

****

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78

τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr
 
 
© 2009 Myvibes.gr

Μουσική Ιστορίες Τρόμου και Μυστηρίου Μουσικά νέα, συνεντεύξεις, live, Συναυλίες