7 +1 έξυπνα tips για τη χρήση smartphone

7-1-έξυπνα-tips-για-τη-χρήση-smartphone

Μερικές από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες smartphone κρύβονται στο μενού των ρυθμίσεων, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως να μην τις έχετε δοκιμάσει ακόμα. Για να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε περισσότερο το κινητό σας με θήκες κινητών, συγκεντρώσαμε 7 +1 έξυπνα tips για τη χρήση smartphone. Είτε χρησιμοποιείτε iPhone είτε Android, μπορείτε εύκολα να διαμορφώσετε το κινητό σας έτσι ώστε να σας βοηθήσει να μειώσετε τον χρόνο της οθόνης σας. Αν θέλετε να αξιοποιήσετε καλύτερα το τηλέφωνό σας, ρίξτε μια ματιά στις συμβουλές μας σχετικά με την αντιμετώπιση περισπασμών, τη βελτίωση της χρηστικότητας και τη διατήρηση των προσωπικών σας δεδομένων με ασφάλεια.

Τα smartphone ήταν τόσο κεντρικό μέρος της ζωής μας τόσο καιρό που δεν παρατηρούμε πάντα όλα τα έξυπνα νέα κόλπα που έχουν κρύψει στα ψηφιακά τους μανίκια. Ενώ φαίνονταν πολύ ίδια στην επιφάνεια για λίγο, έχουν προστεθεί όλο και περισσότερες δυνατότητες, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να απελευθερώσετε τις επιπλέον δυνατότητες. Ακολουθούν μερικοί από τους αγαπημένους μας τρόπους για να πάρετε ακόμη περισσότερα από αυτήν την εκπληκτική συσκευή στην τσέπη σας.

1. Προσαρμόστε τις συντομεύσεις σας

Όλα τα smartphones διαθέτουν ένα «συρτάρι» που μπορείτε να το κατεβάσετε από πάνω ή να το σύρετε από κάτω, όπου μπορείτε να βρείτε πολλές συντομεύσεις σε χρήσιμα εργαλεία όπως ο φακός, τα χρονόμετρα, η αριθμομηχανή και άλλες λειτουργίες. Είναι ένας από τους ταχύτερους τρόπους για να φτάσετε σε πολλές δυνατότητες   και μπορείτε να προσαρμόσετε αυτές τις συντομεύσεις για να κάνετε εύκολα προσβάσιμες πολλές κρυφές λειτουργίες. Προσαρμογές μεγέθους κειμένου, βελτιώσεις ακοής και πολλές άλλες επιλογές περιμένουν να ανακαλυφθούν στο Κέντρο ελέγχου στο iPhone ή στις Γρήγορες ρυθμίσεις στο Android.

2. Πατήστε αργά εφαρμογές για να κάνετε τα πράγματα γρήγορα

Σε iPhone και Android, τα εικονίδια της εφαρμογής σας προσφέρουν στην πραγματικότητα πολύ περισσότερες λειτουργίες από ό, τι νομίζετε. Αντί για το συνηθισμένο γρήγορο πάτημα για να ανοίξετε μια εφαρμογή, κρατήστε λίγο ακόμα το εικονίδιο και μπορεί να αποκαλύψει ένα κρυφό μενού. Η εφαρμογή τηλεφώνου μπορεί να τηλεφωνήσει αμέσως σε μια αγαπημένη επαφή, η εφαρμογή φωτογραφιών σας μπορεί να σας δείξει αμέσως μια μνήμη πριν από ένα χρόνο και η εφαρμογή μουσικής σας μπορεί να ξεκινήσει μια λίστα αναπαραγωγής. Δοκιμάστε τις αγαπημένες σας εφαρμογές και δείτε τι θα βρείτε.

3. Ρύθμιση Μην ενοχλείτε

Μπορείτε να μην έχετε ειδοποιήσεις στο τηλέφωνό σας με πολύ πιο έξυπνο τρόπο από το να ανεβάζετε και να χαμηλώνετε την ένταση. Όλα τα τηλέφωνα προσφέρουν τώρα επιλογές για την εκτέλεση των λειτουργιών “Μην ενοχλείτε” σε ένα πρόγραμμα και για τη διαχείριση του εάν οι επιλεγμένοι αριθμοί μπορούν να επιτραπούν όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία ή αν θα χτυπήσουν εάν ο ίδιος αριθμός καλέσει επανειλημμένα.

Το να το ρυθμίσετε και να το ξεχάσετε μπορεί να σας βοηθήσει να μην τραβήξει την προσοχή σας το τηλέφωνο σας όταν θέλετε απλώς ηρεμία. Με ενεργοποιημένη τη λειτουργία Μην ενοχλείτε, μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά τις ειδοποιήσεις σε συγκεκριμένες ώρες. Μπορείτε ακόμα να επιτρέψετε κλήσεις από συγκεκριμένους αριθμούς ακόμη και όταν είναι ενεργοποιημένο ή να το ενεργοποιήσετε αυτόματα όταν οδηγείτε.

4. Χρησιμοποιήστε τον καλύτερο φακό της κάμερας σας

Πολλά τηλέφωνα διαθέτουν τώρα δύο, τρεις ή και περισσότερους φακούς, σχεδιασμένους για να παρέχουν περισσότερες επιλογές για ευρεία προβολή και μεγέθυνση χωρίς να χρησιμοποιούν κόλπα όπως το «ψηφιακό ζουμ» που κάνουν μόνο τις φωτογραφίες να φαίνονται χειρότερες. Αλλά ένας από αυτούς τους φακούς είναι πάντα ο «καλύτερος» φακός στο τηλέφωνο – συνήθως η κάμερα με τη μεγαλύτερη μεγέθυνση σε προβολή. Όταν φωτογραφίζετε με το τηλέφωνό σας, αν μπορείτε να κάνετε τη λήψη με αυτόν τον φακό, θα έχετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας.

5. Μυστικοί κωδικοί πατήματος (iPhone)

Στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας στο iPhone μπορείτε να ορίσετε ειδικές ενέργειες που πραγματοποιούνται εάν αγγίξετε δύο φορές ή τριπλά πατήσετε στο πίσω μέρος της συσκευής σας. Μπορεί να είναι μια πολύ βολική επιπλέον επιλογή για λήψη στιγμιότυπου οθόνης, έλεγχο έντασης ή μεγέθυνση της οθόνης. Μεταβείτε στην επιλογή Προσβασιμότητα> Αγγίξτε> Πίσω  για να το ρυθμίσετε.

6. Ξεκλειδώστε ζωντανές λεζάντες παντού (Android)

Η Google ενεργοποίησε πρόσφατα μια ισχυρή δυνατότητα στο τελευταίο λειτουργικό σύστημα του Android που επιτρέπει την ενεργοποίηση ζωντανών υπότιτλων σε όλο το σύστημα, μετατρέποντας όλο τον ήχο σε κείμενο σε πραγματικό χρόνο. Παρόλο που έχει μεγάλο όφελος για εκείνους που έχουν προβλήματα ακοής, είναι επίσης μια πολύ βολική λειτουργία εάν δεν θέλετε να αυξάνετε πάντα την ένταση όταν παρακολουθείτε ειδήσεις σε ένα ήσυχο μέρος.

7. Μειώστε τον χρόνο που χρησιμοποιείτε το κινητόσας

Με πολλούς από εμάς που εξακολουθούμε να δουλεύουμε από το σπίτι, μπορεί να είναι δύσκολο να ξεκουραστούμε διανοητικά μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας. Εάν ανησυχείτε για το πόσο χρόνο ξοδεύετε στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη χρήση της εφαρμογής σας. Οι γονείς μπορεί επίσης να θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητα, γνωστή και ως «Digital Wellbeing», για να παρακολουθούν πόσο συχνά το μικρό τους χρησιμοποιεί το δικό του smartphone.

+1. Αποφασίστε ποιες εφαρμογές μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας

Ο εντοπισμός τοποθεσίας είναι ζωτικής σημασίας για το GPS , αλλά δεν χρειάζεται να τον χρησιμοποιεί κάθε εφαρμογή. Στην πραγματικότητα, εάν κάνετε λήψη μιας εφαρμογής που ζητά ασυνήθιστα δικαιώματα λαμβάνοντας υπόψη την κύρια λειτουργία της, αυτό είναι ένα red flag. Για παράδειγμα, μια εφαρμογή αριθμομηχανής δεν πρέπει να θέλει πρόσβαση στην κάμερά σας. Μπορείτε να επιτρέψετε σε μια εφαρμογή να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας αργότερα, εάν χρειάζεται.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών:

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.