Πάνω από 450.000 μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του AppGallery στην Ελλάδα

Πάνω από 450.000 μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του AppGallery στην Ελλάδα

Ο κινεζικός τεχνολογικός όμιλος έχει προχωρήσει, εδώ και αρκετούς μήνες, στην ανάπτυξη του δικού του ηλεκτρονικού καταστήματος cell εφαρμογών, του AppGallery. Αυτό έρχεται να υποστηρίξει τα smartphones και τις λοιπές συσκευές του που δεν διαθέτουν, πλέον, πρόσβαση στο Google Participate in Retail outlet, αλλά και να συνδυαστεί με το δικό του cell λειτουργικό σύστημα, το HarmonyOS – που έρχεται να αντικαταστήσει, με τη σειρά του, το Android της Google.

Όπως αποκάλυψε η Huawei κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκδήλωσης, βάσει στατιστικών που αφορούν στο τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς, το AppGallery διαθέτει, πλέον, περισσότερους από 560 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες, παγκοσμίως (+12% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, +29% εκτός Κίνας), πάνω από 43,5 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες στην Ευρώπη (+35% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν) και πάνω από 318,1 δισ. downloads παγκοσμίως στα τρία πρώτα τρίμηνα του 2021 (384 δισ. όλο το 2020).

Όσον αφορά στην παρουσία του στην Ελλάδα, για τον περασμένο Οκτώβριο, έχει ξεπεράσει τους 450 χιλιάδες μηνιαίους ενεργούς χρήστες (+29% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο την περσινή χρονιά), ενώ με Huawei ID εντοπίζονται περισσότεροι από 650 χιλιάδες μηνιαίοι ενεργοί (+15% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν). Στο οικοσύστημα της Huawei υπάρχουν περισσότεροι από 1.500 εγγεγραμμένοι builders στην Ελλάδα (+114% YoY) ενώ, πάντα για τους χρήστες από την χώρα μας, έχουν καταμετρηθεί περισσότερο από 84 εκατ. downloads στα τρία πρώτα τρίμηνα του 2021 (+78% YoY).

Αποτελέσματα «σύμφωνα με τις προβλέψεις»

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσίευσε πρόσφατα η εταιρεία, τα έσοδα της μειώθηκαν κατά 38% στο τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, με τις κυρώσεις των ΗΠΑ να έχουν περιορίσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στα smartphone. Ο κινεζικός όμιλος σημείωσε έσοδα 455,8 δισεκατομμυρίων γουάν (71,32 δισεκατομμύρια δολάρια) στα τρία πρώτα τρίμηνα του ’21, μειωμένα σχεδόν κατά ένα τρίτο σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Αυτές οι επιδόσεις ήταν «σύμφωνες με τις προβλέψεις», όπως τόνισε ο εκ περιτροπής Πρόεδρος της εταιρείας, Guo Ping. Σημειώνεται πως ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump, έβαλε τη Huawei σε «μαύρη λίστα εξαγωγών» το 2019 και της απαγόρευσε την πρόσβαση σε κρίσιμη τεχνολογία αμερικανικής προέλευσης, εμποδίζοντας την ικανότητά της να σχεδιάζει τα δικά της chipset και να αγοράζει εξαρτήματα από εξωτερικούς προμηθευτές.

Σύμφωνα με τον Ping, ενώ η επιχειρηματική δραστηριότητα B2C έχει επηρεαστεί σημαντικά, «οι B2B επιχειρηματικές μας δραστηριότητες μας παραμένουν σταθερές. Μέσω της συνεχούς δέσμευσής μας στην καινοτομία, την Ε&Α, την απόκτηση ταλέντων και την αυστηρή προσοχή στη λειτουργική αποδοτικότητα, είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε πρακτική αξία για τους πελάτες μας και τις κοινότητες στις οποίες εργαζόμαστε».

Resource connection

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.